Buijs: "Arjen mag invallen als hij zijn voetbalschoenen meeneemt"

5 november 2021, 16:20

Arjen Robben neemt zondag tegen RKC Waalwijk officieel afscheid van het FC Groningen-publiek. En als het aan trainer Danny Buijs ligt, kan-ie ook nog even meedoen.

De 37-jarige oud-voetballer hing afgelopen zomer zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Zijn comeback als voetballer bij 'zijn' FC Groningen liep door blessureleed niet uit op een succes. Toch is zijn status in de Euroborg ongekend. "Als Arjen zondag zijn voetbalschoenen meebrengt, mag hij van mij in de laatste minuten nog invallen ook", grapte Buijs tijdens het perspraatje in aanloop naar het duel met de Waalwijkers.

Er zijn voor het duel met RKC inmiddels meer kaarten verkocht dan normaliter bij thuisduels van de Groningers. Hoogstwaarschijnlijk door het afscheid van Robben. Buijs: "En dat is terecht. Als je ziet wat Robben voor de club heeft gedaan, en in de toekomst hopelijk ook nog gaat doen, dan verdient hij een volle Euroborg. Hij is een clubicoon. Een combinatie van corona en het beperkte aantal wedstrijden dat Arjen vorig seizoen heeft kunnen spelen, heeft ertoe geleid dat het hem niet gegeven is geweest om als speler op het veld voor volle tribunes afscheid te nemen van de supporters. Het is daarom mooi dat dit zondag op een andere manier alsnog kan."

Lees ook: Hollandse meester Robben ontvangt nieuwe oevreprijs

Robben stopte in 2019 al als profvoetballer na vele succesvolle jaren in de top van het voetbal. De Bedummenaar droeg onder andere het shirt van Bayern München, Real Madrid en Chelsea om de schouders. In Nederland kwam hij naast FC Groningen ook uit voor PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen