Feyenoord bedankt supporters in open brief voor steun in Berlijn

5 november 2021 – Feyenoord heeft de zevenduizend fans die deze week zijn afgereisd naar Berlijn bedankt voor de steun. De Rotterdammers spreken in een statement op de clubwebsite van 'fantastische steun' in het iconische Olympiastadion.

Feyenoord bedankt supporters in open brief voor steun in Berlijn

De dag voor de Conference League-wedstrijd tegen Bundesliga-club Union Berlin werden nog een kleine zestig Feyenoord-supporters in de boeien geslagen vanwege wangedragingen. Tevens wist een klein groepje Feyenoord-fans zich negatief te onderscheiden, door de Berlijnse muur te bespuiten met graffiti. Feyenoord laat de door hen genoemde 'enkele uitzonderingen' links liggen en dankt het overgrote deel dat zich volgens de club 'voorbeeldig gedragen' zou hebben.

'De club is trots op het positieve gedrag van het overgrote deel van het meegereisde legioen, zeker na het incident bij de Berlijnse muur dat in de aanloop naar de wedstrijd in het nieuws kwam', luidt het statement van de Kuipclub. Feyenoord liet eerder al weten zich te distantiëren van dit gedrag en ook Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, sprak zich al boos uit over de kwestie. Mede daarom is Feyenoord extra op de aanhangers die wel met goede intenties afrezen naar de Duitse hoofdstad.

Lees ook: Geduld Aboutaleb met Feyenoord-hooligans op: "Sympathie kwijt"

'In het stadion droeg de fantastische support bij aan een historische Europese uitzege. Feyenoord hoopt dat alle supporters veilig thuis zijn gekomen en wenst zij die nog terug moeten een goede reis naar huis. Op naar de volgende Europese trip, eind deze maand in Tsjechië tegen Slavia Praag', aldus Feyenoord.

Feyenoord

gerelateerd