FC Volendam geeft zege uit handen; NAC gaat opnieuw onderuit

5 november 2021, 22:00

FC Volendam is er vrijdag niet in geslaagd de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie te verstevigen. Hoewel de ploeg van trainer Wim Jonk in eigen huis al vroeg in de wedstrijd op een 2-0 voorsprong kwam, vertrokken de gasten met een punt naar huis: 2-2.

Het was Daryl van Mieghem die de thuisploeg na tien minuten aan de leiding bracht. Vanuit een vrije trap schoot de oud-speler van De Graafschap fraai binnen. Nog voor het half uur verdubbelde FC Volendam de voorsprong: wie anders dan Robert Mühren bracht zijn naam op het scorebord.

FC Emmen kwam nog voor de pauze terug in de wedstrijd: van dichtbij mocht Jeredy Hilterman binnentikken. Kort voor het einde bezorgde hij zijn ploeg een punt door een strafschop binnen te schieten. Zuur puntenverlies voor FC Volendam, dat een einde ziet komen aan een reeks overwinningen op rij.

VVV Venlo - Jong Ajax 1-3

Een treffer kort na rust van Mitchell van Rooijen volstond om het openingsdoelpunt van Jong Ajax (Kenneth Taylor) uit te wissen. Toch ging de beloftenploeg van de Amsterdammers met de volle buit naar huis. Eerst scoorde Naci Ünüvar fraai, daarna besliste Danilo de wedstrijd vanaf de strafschopstip. Deyvne Rensch kreeg in de slotfase nog rood.

FC Dordrecht - NAC Breda 1-1

Een dubbelslag van Nikolas Agrafiotis bezorgde het NAC Breda van trainer Edwin de Graaf een nieuwe nederlaag. Even leken de Bredanaars nog met een punt huiswaarts te keren, nadat FC Dordrecht-goalie Liam Nossin zich verkeek op een afstandsschot van Yassine Azzagari. Maar uiteindelijk waren het dus De Schapenkoppen die aan het langste eind trokken.