Laporta heet Xavi welkom; FC Twente nipte winnaar in hete derby

6 november 2021, 00:30   Bijgewerkt: 5 november 2021, 23:44

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 5 november 2021.FC Twente verslaat Heracles in verhitte derby

Een vroeg doelpunt was genoeg voor FC Twente om de drie punten tegen Heracles Almelo in Enschede te houden. De Twentse derby stelde niet teleur: er waren kansen voor beide ploegen, er waren discussies, veel overtredingen én opstootjes. Door de overwinning klimt FC Twente weer richting de Eredivisiesubtop en kan de ploeg van trainer Ron Jans in het weekend achteroverleunen om de concurrentie in de gaten te houden.

Barcelona-voorzitter bevestigt komst Xavi

Joan Laporta heeft gisteravond bevestigd dat Xavi Hernandez definitief de nieuwe trainer van FC Barcelona gaat worden. De voorzitter liet weten dat de voormalig international van Spanje maandag officieel moet worden voorgesteld aan het grote publiek. Xavi is in Camp Nou de opvolger van Ronald Koeman, die vorige maand dan toch écht ontslagen werd bij FC Barcelona.

Koploper FC Volendam verspeelt voorsprong

FC Volendam leek in het thuisduel tegen FC Emmen hard op weg naar wederom drie punten in de Keuken Kampioen Divisie. Mede door een treffer van Robert Mühren en een weergaloze vrije trap van Daryl van Mieghem ging de ploeg van trainer Wim Jonk met 2-0 aan de leiding. FC Emmen stelde daarna echter orde op zaken en nam een punt mee uit het vissersdorp.

Verbazing om keeperskeuze Van Gaal

Louis van Gaal selecteerde drie keepers voor de cruciale slotfase van de WK-kwalificatiereeks van het Nederlands Elftal: Justin Bijlow, Mark Flekken en Joël Drommel. Onder andere Tim Krul en Remko Pasveer vielen af. Laatstgenoemde doet het goed bij Ajax en daarom begrijpt Valentijn Driessen niets van de beslissing om de ervaren goalie thuis te laten.

Heeft Messi de Ballon d'Or al binnen?

Een opvallend gerucht uit Portugal: daar meldt een televisiestation namelijk dat Lionel Messi al heeft gehoord dat hij de winnaar is van de Ballon d'Or. De Argentijnse superster zou zelfs al een interview hebben gegeven waarin hij spreekt over de gewonnen prijs. Het zou opvallend zijn: aangezien de aanvaller van Paris Saint-Germain niet het beste jaar uit zijn loopbaan achter de rug heeft.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen