Zorgen om vorm Malen: "Heeft nog steeds aanpassingsproblemen"

6 november 2021 – Donyell Malen heeft zijn draai bij Borussia Dortmund nog altijd niet helemaal gevonden. De aanvaller kwam afgelopen zomer voor circa dertig miljoen euro over van PSV, maar weet nog niet echt zijn stempel te drukken in Duitsland.

Zorgen om vorm Malen: "Heeft nog steeds aanpassingsproblemen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat ziet ook trainer Marco Rose, die Malen afgelopen week op de bank zette in het Champions League-duel met Ajax. Zuur voor de Nederlander, die zijn kans had kunnen pakken door de afwezigheid van goalgetter Erling Haaland. "Donyell heeft nog steeds aanpassingsproblemen", vertelt Rose tijdens de persconferentie in aanloop naar de Bundesligatopper tegen RB Leipzig.

"Nadat hij in het begin niet zo fit was, herpakte hij zich en maakte hij een doelpunt tegen Sporting Portugal. Dat was heel belangrijk voor ons, hij speelt een belangrijke rol in het team." Malen wacht na tien Bundesliga-duels nog altijd op zijn eerste competitietreffer voor zijn nieuwe werkgever.

Lees ook: Malen even buitenspel: "Pas als hij van toilet af is"

Rose ziet waar het nog aan schort bij Malen. Toch vertrouwt de oud-trainer van Borussia Mönchengladbach en Red Bull Salzburg erop dat de Oranje-international zich herpakt. "We zien vaak situaties waarin hij zich in de één-tegen-één onvoldoende kan laten gelden en zijn power en snelheid niet kan benutten. Daar zijn we mee bezig. Hij moet zich gewoon bewijzen en zich voor langere tijd op een hoog niveau laten zien. Hij heeft onze volledige steun."

Reacties

Bundesliga

gerelateerd