Slot looft Feyenoord-aanwinst: "Is in staat ons spel te versnellen"

6 november 2021, 09:54

Arne Slot is lovend over Feyenoord-aanwinst Fredrik Aursnes. Hoewel de 25-jarige middenvelder in De Kuip niet steevast over een basisplaats beschikt, maakte hij met zijn goede spel indruk in het deze week gewonnen Europese duel tegen Union Berlin (1-2).

"Hij laat het voetballen er zo makkelijk uit zien, terwijl simpel voetballen juist heel lastig is", begint Slot tegenover Voetbal International. "Het was voor iedereen heel zwaar op dat verregende veld, maar als je dan ziet hij soepel hij beweegt; of hij er geen last van heeft. Je zou het niet denken, maar daarbij is hij ook nog heel snel op de eerste meters én hij is vaardig in balbezit. Dat betekent dat-ie de bal niet vaak verliest en als-ie onder druk komt in kleine ruimtes hij met zijn snelheid van bewegen en handelen altijd een grote kans heeft zich eronderuit te spelen."

De Feyenoord-trainer ziet nog een andere kwaliteit bij de middenvelder. "Daarbij zit hij met zijn loopvermogen ook tussen heel veel ballen die hij dan weet te veroveren. Dus door zijn snelheid van bewegen, handelen en de oplossingen in balbezit doorzien, is hij in staat ons spel te versnellen", aldus Slot over de deze zomer van Molde FK overgekomen middenvelder.

Lees ook: Slot over 'bijzonder' weerzien met AZ: "Fantastische tijd gehad"

Aursnes zelf hoopt de goede lijn voort te zetten. "Natuurlijk wil ik iedere week spelen, maar het team kom bij mij op nummer één. Ik doe gewoon wat de coach van me vraagt, of het nu in de basis is of als wisselspeler. Feyenoord heeft veel goede spelers, wat kan ik eisen? Ik probeer als ik speel, het eruit te laten zien of ik er iedere week sta. Op die manier hoop ik steeds vaker te mogen spelen, al is dat niet aan mij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen