Paniek en huilende kinderen: Heracles-bussen met stenen belaagd

6 november 2021, 14:27

Het ging er bij de Twentse Derby tussen FC Twente en Heracles Almelo niet alleen op het veld stevig aan toe. Verschillende bussen met Heracles-supporters werden na de wedstrijd door aanhangers van de thuisploeg belaagd met stenen.

TC/Tubantia citeert een vrouwelijke Heracles-supporter, die met haar kinderen de wedstrijd bezocht. Ze vertelt hoe meerdere ruiten sneuvelden en paniek uitbrak in de bussen. Kinderen huilden. "Dit is toch te zot voor woorden?", vraagt ze zich hardop af in de lokale krant.

FC Twente won de wedstrijd – die werd ontsierd door meerdere opstootjes en gepaard ging met een hoop gele kaarten - met 1-0 door een vroeg doelpunt van Mees Hilgers. Daardoor klimt de ploeg van trainer Ron Jans in ieder geval voor even naar de subtop in de Eredivisie.

Lees ook: FC Twente in voetbalgevecht nipt langs buurman Heracles Almelo

Het is niet de eerste keer dat aanhangers van de Tukkers negatief in het nieuws komen. Onlangs gingen supporters van de club uit Enschede al op de vuist met fans van Willem II. Sowieso is het de laatste tijd vaak raak als het gaat om supportersgeweld: zo liep ook de derby tussen MVV Maastricht en Roda JC volledig uit de hand. Dat duel werd gestaakt en wordt binnenkort ingehaald.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen