NAC Breda-aanvaller Antonia door eigen supporters bespuugd

6 november 2021, 16:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jarchinio Antonia is vrijdagavond na afloop van de wedstrijd tussen FC Dordrecht en NAC Breda (2-1) onheus bejegend door meegereisde fans, zo maakt supportersplatform B-Side Rats bekend. De dertigjarige aanvaller wilde zijn excuses aanbieden voor het teleurstellende resultaat, toen hij werd uitgescholden 'met de meest vreselijke ziektes' en, als klap op de vuurpijl, in het gezicht werd gespuugd.

B-Side Rats schaamt zich voor wat er in Dordrecht is gebeurd. 'Teleurstelling en boosheid zijn emoties die onlosmakelijk verbonden zijn bij een voetbalwedstrijd die wordt verloren van de nummer laatst in je competitie. Je ongenoegen kenbaar maken via woord en gebaar mag, maar er zijn grenzen als het gaat om het uiten van je onvrede. Gisteren zijn die grenzen wat ons betreft meer dan ruimschoots overschreden', valt in het statement te lezen.

Dat Antonia in het gezicht is gespuugd, vindt B-Side Rats 'mensonterend, ranzig en op geen enkele manier goed te praten.' Het supportersplatform vindt dat dergelijk gedrag niet bij NAC hoort. 'Wij zijn een club waar wekelijks duizenden supporters in het Rat Verlegh Stadion zitten of honderden fans meereizen om de spelers te steunen. Daar hoort een rauw randje bij, maar we mogen van elkaar verwachten dat je fatsoenlijk met de spelers en medesupporters omgaat. Als dat te veel is gevraagd, hoor je niet bij NAC thuis. Als je vindt dat dergelijk gedrag wel thuishoort in en rondom een voetbalveld zou je er goed aan doen om te luisteren naar wat de supporters gisteren zongen na het laatste fluitsignaal in Dordrecht: Schaam je kapot.'

NAC presteert dit seizoen ondermaats in de Keuken Kampioen Divisie. De Parel van het Zuiden veroverde in veertien wedstrijden slechts achttien punten en bezet de elfde plaats. Dordrecht is de hekkensluiter van de competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen