Barça geeft 0-3 voorsprong weg en ziet drie spelers uitvallen

6 november 2021, 18:20

FC Barcelona heeft zaterdag voor de vierde opeenvolgende wedstrijd punten laten liggen in de Spaanse competitie. Een 0-3 voorsprong bleek niet genoeg om het uitduel met Celta de Vigo in winst om te zetten. Diep in blessuretijd kreeg Barça het deksel op de neus (3-3), terwijl daarvoor Ansu Fati, Eric García en Nico González geblesseerd waren uitgevallen.

Barça speelde in het Estadio Balaídos zijn laatste wedstrijd onder interim-trainer Sergi Barjuán. Hij wordt vanaf maandag vervangen door Xavi, wiens komst in de nacht van vrijdag op zaterdag wereldkundig werd gemaakt. De opvolger van Ronald Koeman zal tevreden zijn met het vertoonde spel van Barcelona in de openingsfase van het duel met Celta de Vigo. Eindelijk wisten de Catalanen weer eens indruk te maken.

Dat werd beloond met een 0-3 voorsprong na ruim een halfuur. Ansu Fati opende na vier minuten de score door vanaf de linkerkant naar binnen te snijden en raak te schieten in de verre hoek. Ruim tien minuten later verdubbelde Sergio Busquets de marge door na een knappe actie van Nico de bal langs Celta-doelman Matías Dituro te werken. De Argentijnse keeper moest ook een antwoord schuldig blijven toen even later Memphis Depay een voorzet van Jordi Alba tot doelpunt promoveerde.

De zege leek binnen, maar nog voor rust kreeg Barcelona een flinke tik te verwerken. Ansu Fati greep na een actie naar zijn hamstring en maakte duidelijk de wedstrijd niet te kunnen vervolgen. In de rust bleef ook García vanwege fysieke klachten achter in de kleedkamer. Waar Barça in de eerste helft imponeerde, werd het in het tweede bedrijf naar achteren gedrukt.

Iago Aspas leek vijf minuten na rust de 1-3 te maken, maar de grensrechter stak daar een stokje voor. Even later scoorde de aanvaller, na een fout van Marc-André ter Stegen, opnieuw en dat doelpunt telde wél. Nolito overkwam hetzelfde: hij zag een doelpunt afgekeurd worden en maakte een kwartier voor tijd alsnog de 2-3. De gelijkmaker leek Barça bespaard te blijven, maar nadat Frenkie de Jong de lat raakte viel de 3-3 diep in blessuretijd alsnog. Aspas bezorgde Celta het verdiende punt.