Oud-Ajax-spits speelt CSKA persoonlijk helemaal dronken

6 november 2021, 19:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Russische voetbal heeft er dit seizoen een verrassende titelkandidaat bij. Sochi staat na veertien wedstrijden op de tweede plek in de competitie. Daarbij mag het oud-Ajacied Matteo Cassièra zeer dankbaar zijn. Tegen grootmacht CSKA Moskou maakte hij namelijk twee doelpunten en gaf hij twee assists in de met 4-1 gewonnen wedstrijd.

Het opmerkelijk goed presterende Sochi kende een absolute droomstart. Het stond namelijk in een ruim kwartier al met 3-0 (!) voor tegen CSKA. Cassièra was bij het openingsdoelpunt nog de aangever van Artur Yusupov, maar vervolgens maakte hij zelf twee doelpunten, waardoor Sochi in een meesterlijke positie zat.

Na rust greep de trainer van CSKA hard in met drie wissels en dat sorteerde effect. Baktiyor Zaynutdivov maakte de 3-1, maar in tegenstelling tot FC Barcelona eerder deze dag, trok Sochi de zege wel over de streep. Bij CSKA stond ex-Heerenveen-smaakmaker Chidera Ejuke in de basis, maar hij werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Als kroon op zijn geweldige wedstrijd gaf Cassièra ook bij de 4-1 nog de assist, waardoor de titel Man of the Match hem niet meer kon ontgaan. Sochi staat nu tweede met twee punten achterstand op koploper Zenit St. Petersburg, maar zij hebben nog een wedstrijd tegoed. CSKA heeft vier punten minder dan Sochi en staat daarmee op de vijfde plek. De Colombiaanse spits heeft nu zeven doelpunten gemaakt en twee assists gegeven in zeven duels.