NEC en H'veen houden elkaar in lege Goffert in evenwicht

6 november 2021, 20:39   Bijgewerkt: 6 november 2021, 21:00

NEC en sc Heerenveen hebben zaterdagavond in Nijmegen de punten moeten delen. De thuisploeg was meestentijds de bovenliggende partij, maar miste buiten een treffer van Ali Akman de scherpte voor het doel van Xavier Mous. Heerenveen kwam op haar beurt wat weifelend voor de dag, maar kreeg wel de grootste kansen. Het was Joey Veerman die de ploegen met een bekeken bal in balans bracht: 1-1.

In een lege Goffert begon NEC voortvarend aan de wedstrijd. De ploeg van Rogier Meijer speelde fris en en energiek, en mocht al vroeg verschillende mogelijkheden noteren. Dat had het niet in de laatste plaats te danken aan Heerenveen, dat het maar niet voor elkaar kreeg de bal voor langere tijd in de ploeg te houden en bovendien stond toe te kijken hoe NEC aanval na aanval wist op te zetten. Heerenveen leek derhalve al vroeg dolgedraaid, ware het niet dat NEC haar mogelijkheden niet wist om te zetten in échte kansen. Het dichtst bij een treffer kwam de ploeg enkele malen via uitstekend getrapte hoekschoppen, maar steeds ontbrak het laatste zetje of was Heerenveen-goalie Xavier Mous alert. Verdere Nijmeegse dreiging kwam vooral van Elayis Tavsan, die wel erg gretig was en daardoor te vaak onterecht voor eigen succes ging.

Doordat het NEC aan treffers ontbrak, kon het gebeuren dat Heerenveen na zo'n half uur wakker schrok en de schroom dan toch een beetje van zich af wist te voetballen. Dat begon met Henk Veerman, die na een goede loopactie een venijnig schot in huis had dat maar net voorlangs ging. Niet veel later waren de Friezen er opnieuw dichtbij, toen Milan van Ewijk een goede voorzet in huis had. Rami Kaib had het vizier echter niet op scherp staan en kopte voorlangs.

Na die twee dotten van kansen was het opeens weer aan NEC. De thuisploeg had zich even ondersteboven laten voetballen door Heerenveen, maar werd na een klein uur spelen door datzelfde Heerenveen in een zetel geholpen. Nota bene Syb van Ottele, geboren Nijmegenaar in Friese dienst, verslikte zich in het uitverdedigen en hielp Akman aan de bal. De Turkse aanvaller bedankte van Ottele vriendelijk, kapte zijn man uit en schoof de bal vervolgens bekeken langs Mous: 1-0.

Daarmee kreeg de thuisploeg loon naar werken, maar opnieuw wist het vervolgens niet door te drukken. Gezien het matige spel van Heerenveen was een tweede Nijmeegse treffer hoogstwaarschijnlijk de nekslag geweest, maar NEC bleek aanvallend toch vrij onmachtig. Daardoor konden de bezoekers hun rug nog eens rechten, waarna de eerstvolgende goed uitgespeelde Friese aanval ook prompt de gelijkmaker opleverde. Met veel ruimte op links kwam de bal via Henk Veerman uiteindelijk terecht bij Joey Veerman, die de mazzel had dat Souffian El Karouani de bal niet goed weg kreeg. Veerman bleef vervolgens rustig en schoof de bal beheerst langs Matthijs Branderhorst.

Met die treffer van Veerman ging de wedstrijd een spannende slotfase in, waarin beide ploegen nog aan het langste eind hadden kunnen trekken. NEC was daar uiteindelijk het dichtstbij, via Okita die in de blessuretijd snoeihard de paal raakte. Al met al zullen beide trainers kunnen leven met de 1-1, al schiet Heerenveen met de puntendeling het minst op.

Opstellingen en beoordelingen*

NEC: Matthijs Branderhorst 6,5; Bart van Rooij 6,5, Ivan Marquez 6,5, Cas Odenthal 6,5, Souffian El Karouani 6; Jordy Bruijn 6,5 (66. Javier Vet 5), Edgar Barreto 7 (76. Dirk Proper -), Lasse Schöne 7; Elayis Tavsan 5,5 (66. Magnus Mattsson 6), Ali Akman 6,5 (76. Pedro Ruiz -), Jonathan Okita 6,5

sc Heerenveen: Xavier Mous 7; Rami Kaib 5,5, Nick Bakker 6,5, Syb van Ottele 5, Milan van Ewijk 6; Joey Veerman 7, Tibor Halilovic 6,5 (78. Rami Al Hajj -), Nicolas Madsen 6; Filip Stevanovic 6 (66. Benjamin Nygren 6), Henk Veerman 6, Anthony Musaba 6 (66. Arjen van der Heide 6,5)

Man of the Match: Xavier Mous

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen