Koopmeiners drukt wéér stempel op zege Atalanta met assist

6 november 2021 – In tegenstelling tot zijn oud-ploeggenoten Myron Boadu en Calvin Stengs is de overstap van Teun Koopmeiners naar het buitenland wel een succes aan het worden. De Nederlander speelt de laatste weken uitmuntend bij Atalanta Bergamo en heeft ook in de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Cagliari weer zijn stempel weten te drukken, dit keer zelfs met een assist.

Koopmeiners drukt wéér stempel op zege Atalanta met assist

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Atalanta had het nog vrij lastig tegen de hekkensluiter van de Italiaanse competitie. Het begon met Koopmeiners wederom is de basis op het middenveld en Marten de Roon stond in de driemans-defensie. Al snel kwam Atalanta op een voorsprong, nadat Mario Pasalic na zes minuten het net vond. Daar reageerde Cagliari na een halfuur op, door in de persoon van Joao Pedro de gelijkmaker te produceren.

Net voor rust eiste Koopmeiners de hoofrol op. Hij ontdeed zich van twee man en speelde Duvan Zapata in de drukte aan. Met zijn rug naar de goal wist hij toch te draaien en via de keeper de 1-2 binnen te schieten. De laatste weken ontvangt Koopmeiners steeds meer complimenten, bijvoorbeeld van Mario Been, De Roon, zijn trainer en Rafael van der Vaart.

Na een uur spelen werd hij naar de kant gehaald en zijn ploeg trok de overwinning uiteindelijk over de streep. Bij Cagliari speelde Kevin Strootman een uur mee, maar hij maakte beduidend minder indruk. Ook voormalig Ajacied Razvan Marin stond in de basis bij de thuisploeg. Door de zege staat Atalanta nu op de vierde plek in de competitie, negen punten achter koplopers Napoli en AC Milan.

Reacties

Serie A

gerelateerd