Tandem Neymar-Mbappé goud waard voor Paris Saint-Germain

6 november 2021, 22:55

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond de koppositie in de Ligue 1 steviger in handen genomen. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino won zonder te overtuigen met 2-3 van Girondins Bordeaux. De tandem Neymar-Kylian Mbappé bleek goud waard voor de Parijzenaars.

Voor Georginio Wijnaldum was er weer een basisplaats weggelegd. De Nederlandse middenvelder deed midweeks van zich spreken door in het Champions League-duel met RB Leipzig (2-2) twee keer te scoren. Op bezoek bij Girondins Bordeaux werd PSG door de gebruikelijke namen bij de hand genomen. Neymar opende na 25 minuten de score door na een voorzet van Mbappé de bal in de lange hoek te werken. Een kwartier later schoot de Braziliaan weer raak en opnieuw was Mbappé de aangever.

Groots was het niet wat PSG liet zien tegen het Bordeaux van Javairô Dilrosun, maar toch liep de koploper van de Franse competitie in de tweede helft uit naar 0-3. Wijnaldum had na een uur de bal zelf binnen kunnen schieten, maar was onzelfzuchtig en gunde Mbappé een doelpunt. Voor de Franse aanvaller was het zijn zevende goal van het seizoen, waardoor hij nu tweede op de topscorerslijst staat. Jonathan David van Lille OSC voert met acht treffers de lijst aan.

In de slotfase kwam Bordeaux via Alberth Elis en M'Baye Niang nog terug tot 2-3, maar de zege van PSG kwam niet meer gevaar. De club uit Parijs staat na de uitzege op 34 punten uit dertien wedstrijden. RC Lens is met tien punten minder de huidige nummer twee. Bordeaux heeft het zwaar en staat met een zestiende plaats net boven de gevarenzone.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen