Ancelotti wil Barça nog niet afschrijven ondanks historisch gat

7 november 2021, 10:37

Ondanks een historisch grote voorsprong van tien punten op Barcelona houdt Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti nog steeds serieus rekening met de rivaal. Deze eeuw was het gat tussen beide ploegen nooit groter. Desondanks wil de Italiaan nog geen voorschot nemen op de titel. Hij verwacht dat Xavi voor een frisse wind gaat zorgen.

"Ze zitten in een lastige situatie, maar hebben meer dan genoeg kwaliteit om hier uit te komen. Het is een verrassing dat we tien punten voor staan op Barcelona, maar Barcelona kan nog makkelijk terugkomen in de titelrace omdat het seizoen nog erg lang is", stelt Ancelotti op de persconferentie na afloop van het gewonnen duel tegen Rayo Vallecano. "We hadden meer moeten scoren, daardoor waren het nog een paar angstige minuten toen Rayo scoorde."

Ondanks de kleine marge was de trainer tevreden. Hij noemde het zelfs 'een van de beste wedstrijden van het seizoen'. "Over het geheel ben ik blij, omdat we drie punten pakten tegen een ploeg die heel erg goed speelde. Ze zetten goed druk en zijn erg goed in de opbouw van achteruit. We probeerden gevaarlijk te zijn vanuit de counter en we hadden de mogelijkheden daarvoor. Maar we misten kan, wat normaal gesproken niet het probleem is."

Doordat Barcelona eerder op de dag twee punten verspeelden tegen Celta de Vigo smaakte de overwinning extra lekker voor de Madrilenen, maar Ancelotti geeft de Catalanen nogmaals hoop aan het einde van de persconferentie. "Er zijn geen honderd punten nodig om La Liga te winnen. Veel ploegen kunnen van elkaar winnen. Daarom is er nog van alles mogelijk. Ik wens Xavi dan ook veel succes", besluit de gentleman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen