Toornstra: "Het zit hier vol met AZ-mensen, je wordt er gek van"

7 november 2021 – Feyenoord neemt het zondagmiddag op tegen AZ. Jens Toornstra weet dat er in Rotterdam veel mensen rondlopen die een verleden hebben bij de Alkmaarse club. Arne Slot, Guus Til en Alireza Jahanbakhsh nemen het nu op tegen hun oude club.

Toornstra: "Het zit hier vol met AZ-mensen, je wordt er gek van"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Het zit hier vol met AZ-mensen, je wordt er gek van", grapt de aanvoerder in gesprek met De Volkskrant. De middenvelder vindt het niet vreemd dat er in Rotterdam gekeken wordt naar de Alkmaarders. "Ik denk dat het juist goed is als je je als club niet te groot voelt om ook naar andere clubs te kijken en daar de goede dingen van overneemt. Misschien dat Feyenoord te veel vastzat in een bepaald stramien. Er is nu een nieuwe voetbalvisie die wordt uitgedragen over de hele club."

Desondanks denkt Toornstra dat er nog steeds een verschil is tussen het beleid van beide ploegen. "Exact hetzelfde zal het er niet aan toe gaan, Feyenoord is toch een heel andere club", aldus de middenvelder, die de ambitieuze Alkmaarders niet als een bedreiging ziet. "Qua grootsheid niet, misschien wel qua visie. Ze leiden goed op, passen die spelers makkelijk in en hebben grotere financiële opbrengsten. Daar wil Feyenoord ook heen."

Onder Arne Slot is de eerste stap gezet, weet Toornstra. "We willen zo dominant mogelijk blijven spelen, makkelijker wedstrijden winnen. Hoe hoog we eindigen is echt moeilijk te voorspellen. Ajax speelt echt bizar goed. Ajax en PSV hebben veel meer mogelijkheden, wie weet nestelen we ons ertussen, misschien erboven." Dat Feyenoord nu al zo goed voetbalt, zal door Dick Advocaat met verbazing worden bekeken. De trainer koos voor een behouden tactiek, waar zijn opvolger van eigen kracht uitgaat. "We hebben bewezen dat het anders kan. Misschien hadden we dat vorig jaar al nodig op het eind", besluit de middenvelder.

Feyenoord

gerelateerd