Jans en Vink zien 'Timber-achtige' speler bij FC Twente uitblinken

7 november 2021, 11:57   Bijgewerkt: 7 november 2021, 12:02

Mees Hilgers zorgde vrijdagavond voor de enige treffer tijdens de derby tussen FC Twente en Heracles Almelo. Een mooie beloning voor de centrale verdediger, die dit seizoen een basisplaats heeft veroverd bij de ploeg van Ron Jans. De trainer is dan ook lovend over het talent, die volgens hem wel een beetje op Jurriën Timber lijkt.

"Toen ik vorig jaar bij FC Twente begon, hadden we bijna geen spelers. Toen kwamen er ook jeugdspelers bij. Een aantal daarvan ontwikkelt zich heel goed. Dat zijn heerlijke gasten om mee te werken en daar is Mees er een van. Toen ik hem voor het eerst sprak zei hij dat hij basisspeler wilde worden en doelpunten wilde maken. Ik heb toen gezegd dat hij ze maar eerst moest zien te voorkomen als verdediger", vertelt Jans bij Goedemorgen Eredivisie.

De trainer is eerlijk: dat Hilgers dit seizoen een basisplaats heeft bij de Tukkers, was vooraf niet de bedoeling. "Wij hadden op een gegeven moment zeven spelers die corona hadden. Toen moesten we echt kijken wie we voor welke positie hadden. Toen hebben we hem centraal gezet", aldus Jans. Inmiddels lijkt de mandekker zeker van zijn plaats. "Hij is net als Jurriën Timber, die maken niet van die wilde, domme, overbodige overtredingen. Ze zitten wel kort, maar dat doen ze heel goed. Timber is overigens wel een stapje verder."

Analist Marciano Vink kan zich wel vinden in die woorden van de oefenmeester. "Wat grappig dat je dat zegt, want dat wilde ik ook net zeggen. Hilgers had in de eerste helft aan de zijkant een Timber-achtige actie, waarbij hij de bal achter zijn standbeen aannam. Hij kan inschatten waar het gevaarlijk gaat worden. Hij hoeft geen tackle te maken of vol het duel in te gaan. Dat heeft Timber ook. Je zit naar een ontwikkeling te kijken van een hele goede speler."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen