Onana reserve bij Ajax: "Pasveer was niet normaal"

7 november 2021 – André Onana mag sinds dit weekend weer keepen, maar de doelman moet genoegen nemen met een rol als reserve. Dat heeft alles met Remko Pasveer te maken. De sluitpost kreeg de nodige kritiek, maar maakt de laatste weken een alleraardigste indruk. Dat ziet ook analist Marciano Vink.

Onana reserve bij Ajax: "Pasveer was niet normaal"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Cijfermatig doet hij het gewoon hartstikke goed. Twee goals doorgelaten, waarvan de een over het doelpunt tegen FC Utrecht zegt dat hij een pasje meer naar links had moeten doen, en hij hem dan had gehad. Tegen Sporting maakt hij dan die blunder, maar voor de rest heeft hij echt ballen er uit gehaald. Tegen Dortmund was niet normaal", doelt de analist bij Goedemorgen Eredivisie vooral op de eerste wedstrijd tussen beide ploegen. Daarin redde hij drie keer knap op een inzet van topspits Erling Haaland.

"Daarmee heeft hij bij het Amsterdamse publiek echt wel een bepaalde goodwill gekregen, denk ik. En dan was de drang om Onana op doel te zetten een stuk minder groot. Je hoort nu nog steeds een beetje dat je zonder Onana de Champions League niet wint, maar laat ze eerst hopen dat ze de knock-out fases overleven", aldus Vink. "Wat Pasveer op dit moment laat zien, zowel in de Nederlandse competitie als op Champions League-niveau, is gewoon van een heel hoog niveau."

Maarten Stekelenburg was dit seizoen de eerste keeper, maar komt door een blessure niet meer in actie. Daarom mag Pasveer het nu al een aantal weken laten zien. Patrick Lodewijks, voormalig doelman van onder meer Feyenoord en PSV, zou hem de komende weken ook laten staan. Zelfs als hij nog wel een keer in de fout gaat. "Iedere keeper blijft foutjes maken. Alleen, als je wat ouder bent, zijn je fouten waarschijnlijk minder groot. Ik hoop voor hem dat hij gewoon kan blijven staan." 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd