Schmidt moet weer puzzelen bij PSV: Van Ginkel opnieuw reserve

7 november 2021, 13:40   Bijgewerkt: 7 november 2021, 13:48

PSV begint zondag met Mauro Júnior aan de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard in de Eredivisie. Het is de eerste keer sinds augustus dat de Braziliaanse middenvelder aan de aftrap staat. Dat heeft alles te maken met de blessuregevallen bij de Eindhovenaren. Roger Schmidt moest dan ook flink puzzelen.

Yorbe Vertessen raakte in de wedstrijd tegen AS Monaco geblesseerd, terwijl Cody Gakpo en Noni Madueke al langer in de lappenmand zitten. Mario Götze zit wel weer bij de selectie nadat hij ziek was, maar hij is niet fit genoeg om negentig minuten mee te doen. Daarom houdt Schmidt hem eerst op de bank en mag de Braziliaan starten als aanvallende middenvelder in het 4-2-2-2-systeem van de oefenmeester.

Marco van Ginkel moet weer op de bank beginnen, omdat de trainer wederom kiest voor Érick Gutiérrez. De Mexicaan stond tegen Monaco verrassend in de basis, terwijl hij daarvoor slechts vijftig minuten maakte dit seizoen. Kennelijk heeft de middenvelder zijn trainer kunnen overtuigen. Ook Phillipp Mwene behoudt zijn plek op het middenveld. Daar heeft de oefenmeester simpelweg geen andere keuzes.

Op de bank van de Eindhovenaren zitten twee nieuwe namen: middenvelder Ismael Saibari en aanvaller Johan Bakayoko. Zij zitten normaliter bij de beloftenploeg, maar behoren nu dus tijdelijk bij de selectie van de hoofdmacht door de volle ziekenboeg. Vooral de aanvaller maakte in de Keuken Kampioen Divisie indruk. Hij heeft dit seizoen al vier doelpunten gescoord en acht assists gegeven.

Opstelling PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Boscagli, Max; Sangaré, Gutiérrez, Mauro Júnior, Mwene; Zahavi en Vinícius.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen