Volgende domper voor Mourinho, mede door acrobatische Haps

7 november 2021, 14:49

AS Roma blijft wisselvallig presteren in de Serie A. Het team van trainer Jose Mourinho leed zondag bij Venezia de derde nederlaag in de laatste vijf wedstrijd. Dat terwijl de ploeg afgelopen week ook al teleurstelde in de Conference League. De ploeg wist toen niet te winnen van FK Bodø/Glimt (2-2).

Na iets meer dan twee minuten keken Rick Karsdorp en zijn ploeggenoten al tegen een achterstand aan. Mattia Caldara was na een vrije trap sneller bij de bal dan AS Roma-speler Bryan Cristante, waarna hij doelman Rui Patricio kon verschalken. Desondanks gingen Mourinho en zijn mannen met een voorsprong richting de kleedkamer voor de thee. Eldor Shomurodov verzilverde een rebound, nadat voormalig AZ-keeper Sergio Romero moeizaam redde bij een kopbal van Tammy Abraham. Daarna was de Engelse spits in de blessuretijd zelf nog trefzeker.

Venezia kwam vlak na rust goed weg toen Ridgeciano Haps op de doellijn met een acrobatische actie een kopbal van Shomurodov onschadelijk maakte. Daarna kreeg de club uit Noord-Italië de wedstrijd weer in handen.  Na een onhandige overtreding van Caldara op Cristante benutte Mattia Aramu een strafschop, waardoor de ploegen weer op gelijke hoogte kwamen. Een kwartier voor tijd zorgde David Okereke voor een vreugde-uitbarsting bij de thuisploeg door de 3-2 op het scorebord te zetten.

Daardoor hebben de Romeinen na twaalf wedstrijden negentien punten, wat goed is voor de vijfde plaats. Later op de middag kan de ploeg nog wel ingehaald worden door stadsgenoot Lazio. Die ploeg heeft een punt minder, maar ook een duel minder gespeeld. Venezia staat twaalfde met twaalf wedstrijden uit evenveel duels.