Van Gaal haalt opgelucht adem: schade bij Danjuma valt mee

7 november 2021 – Arnaut Danjuma meldt zich maandagochtend 'gewoon' in Zeist. De 24-jarige aanvaller van Villarreal raakte zondag al voor rust geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Getafe, maar volgens zijn trainer valt de schade mee. Danjuma kan daardoor met het Nederlands elftal de strijd aangaan om het felbegeerde WK-ticket.

Van Gaal haalt opgelucht adem: schade bij Danjuma valt mee

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Afgelopen vrijdag kreeg Danjuma het goede nieuws dat hij definitief tot de selectie van het Nederlands elftal behoort en het dus op gaat nemen tegen Montenegro en Noorwegen. Danjuma behoorde tijdens de vorige interlandperiode aanvankelijk niet tot de selectie, maar werd alsnog opgeroepen nadat concurrent Cody Gakpo geblesseerd raakte. De PSV'er kampt momenteel met een blessure.

Even was de vrees dat Van Gaal ook een streep door de naam van Danjuma moest zeggen, maar zijn coach Unai Emery had na de 1-0 overwinning op Getafe goed nieuws. "Hij kreeg een tik, maar hij reist in ieder geval naar het nationale elftal", aldus Emery tegen Spaanse media. "We zullen moeten afwachten hoe zijn herstel verloopt, maar het is gelukkig niets ernstigs."

Danjuma verdiende afgelopen zomer een miljoenentransfer naar La Liga, waar hij in zijn eerste tien wedstrijden goed was voor vijf doelpunten. Ook in de Champions League was de Nederlander vijf keer trefzeker.

Reacties

Oranje

gerelateerd