Opnieuw vraagteken voor Van Gaal: blessure voor Berghuis

7 november 2021, 20:20

Steven Berghuis heeft de wedstrijd tussen Ajax en Go Ahead Eagles moeten overslaan. De middenvelder annex aanvaller zou vanwege klachten al op de bank beginnen, maar bleek daar zelfs niet fit goed voor. Dat kan een flinke streep door de rekening zijn voor bondscoach Louis van Gaal.

Berghuis is een van de spelers die door Van Gaal is opgeroepen voor de beslissende interlands tegen Montenegro en Noorwegen. De internationals melden zich maandag in Zeist, maar het is dus de vraag of Berghuis daar bij kan zijn. De linkspoot kwam dus niet in actie tegen Go Ahead en werd op het middenveld van Ajax vervangen door Mohammed Kudus.

De 29-jarige Berghuis, die bij Ajax vooral op het middenveld speelt, is onder Van Gaal en vaste basisspeler in Oranje. Bij het Nederlands elftal wordt de geboren Apeldoorner echter als rechtsbuiten opgesteld. In totaal heeft Berghuis al 33 interlands achter zijn naam staan en daarin wist de Ajacied twee keer het net te vinden.

Eerder vandaag viel Arnaut Danjuma geblesseerd uit bij zijn ploeg Villarreal. Ook hij is opgeroepen door Van Gaal, maar de aanvaller lijkt gewoon naar Nederland te komen. Volgens trainer Unai Emery valt de schade gelukkig mee. Oranje speelt komende zaterdag uit tegen Montenegro en sluit de kwalificatiereeks op dinsdag 16 november af met een thuiswedstrijd tegen de Noren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen