De Ligt looft Ajax; speculaties na geheimzinnige uiting Overmars

7 november 2021, 20:42

Ruim twee jaar na zijn vertrek heeft Matthijs de Ligt afscheid genomen van het publiek in de Johan Cruijff Arena. De 22-jarige centrumverdediger werd voor de wedstrijd tussen Ajax en Go Ahead Eagles in het zonnetje gezet. De Ligt, die maandagochtend aansluit bij het trainingskamp van het Nederlands elftal, was lyrisch over de ontwikkelingen van zijn oude club.

De Ligt kreeg de kans om het massaal toegestroomde publiek in Amsterdam toe te spreken. De verdediger kreeg na de wedstrijd tussen Ajax en Borussia Dortmund veel vragen van zijn ploeggenoten bij Juventus. "Ze vroegen zich af: wat gebeurde daar allemaal? De passie en emotie, het is geweldig om te zien. De spelers en het bestuur hebben van Ajax weer een club gemaakt die naam maakt in Europa. Daar wil niemand tegen spelen, dat kan ik meegeven."

Ook technisch directeur Marc Overmars kreeg de kans om iets te zeggen. "Je bent hier altijd welkom, wij als Ajax zijn trots op jou." Het was De Ligt die ervoor zorgde dat Ajax in 2019 Daley Blind naar Amsterdam haalde. "Ik denk dat we nog één tip van jou gaan opvolgen binnenkort, maar dat houden we nog even tussen ons", knipoogde een geheimzinnige Overmars.

De Ligt boekte zaterdag een benauwde overwinning met Juventus op Fiorentina. De topclub steeg daarmee naar de achtste plaats in de Serie A. Bij het Nederlands elftal neemt De Ligt komende week waarschijnlijk plaats op de bank. De verdediger moet Stefan de Vrij voor zich dulden in de pikorde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen