Woede bij FC Utrecht na wangedrag: "Wij vinden het schandalig"

7 november 2021, 21:00

De clubleiding van FC Utrecht heeft woedend gereageerd op de ongeregeldheden en de staking tijdens de uitwedstrijd bij Vitesse. In Arnhem werd door aanhangers van de bezoekers met vuurwerk gegooid en daar is de club absoluut niet van gediend. Dat lieten de Utrechters zondagavond weten in een statement.

"Een absoluut dieptepunt deze misdragingen van een gedeelte van het uitvak rondom Vitesse", laat algemeen directeur Thijs van Es weten op de clubwebsite. "Wij vinden het schandalig dat er massaal vuurwerk gegooid is in de richting van het veld, daar waar mensen zaten en spelers stonden. Het mag duidelijk zijn dat dit in niets is waar FC Utrecht voor staat. Dit is het tegenovergestelde van het steunen van het team en onze club."

De club gaat er alles aan doen om de daders te straffen en kondigt maatregelen aan. "Alles staat op beeld, wij hebben de beelden inmiddels al ontvangen van onze collega's van Vitesse en gaan harde straffen opleggen aan de verantwoordelijken. Verder willen wij vanuit onze club onze excuses aanbieden voor het wangedrag van de minderheid in het uitvak, die zich supporter willen noemen van onze club."

Ook Utrecht-aanvoerder Willem Janssen sprak zijn onvrede uit over het wangedrag van zijn eigen fans. "Ik vraag me echt af hoe je in godsnaam met zo veel vuurwerk in een stadion kan komen. Die Duitse jongens van Vitesse vroegen zich af wat er in godsnaam in Nederland aan de hand is, die weten niet wat ze meemaken", liet Janssen weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. Ook bij de wedstrijden Feyenoord - AZ en Fortuna Sittard - PSV werd het spel tijdelijk stilggelegd door toedoen van de fans.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen