ME moet ingrijpen bij ongeregeldheden buiten GelreDome

7 november 2021, 22:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De ME heeft zondagavond moeten voorkomen dat supporters van Vitesse en FC Utrecht elkaar te lijf konden gaan. Buiten GelreDome zocht de aanhang van de thuisploeg de confrontatie met de bezoekers en werden er charges uitgevoerd. Tijdens de wedstrijd ging het ook al mis in Arnhem.

De meegereisde fans van Utrecht lieten zich namelijk van hun slechte kant zien door in de tweede helft met vuurwerk te gooien. Daarop besloot scheidsrechter Jochem Kamphuis beide teams kort naar de kant te sturen en de wedstrijd te staken. Na een onderbreking van een paar minuten werd de wedstrijd met 2-1 gewonnen door Vitesse. Utrecht sprak zijn onvrede al uit over de fans.

Na de wedstrijd dreigde het ook buiten het stadion dus mis te gaan. Boze fans van Vitesse wilden bij het uitvak verhaal gaan halen voor het wangedrag van de Utrechters. Daar stak de ME volgens het Algemeen Dagblad echter op tijd een stokje voor. Er werden wel meerdere charges uitgevoerd en het is niet bekend of er mensen zijn aangehouden.

Vitesse won in eigen huis met 2-1 van Utrecht en staat nu nog maar een puntje achter de Domstedelingen. Ook in de Kuip en het Fortuna Sittard Stadion ging het zondagmiddag mis. Bij Feyenoord - AZ werd met bekers gegooid en bij Fortuna Sittard - PSV werd ook vuurwerk vanuit het uitvak op het speelveld gegooid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen