Ajax zet zich gigantisch voor schut met remise tegen Go Ahead

7 november 2021, 21:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft zondagavond voor de tweede keer op rij kostbare punten verloren in de eredivisie. Tegen een zeer defensief, maar uitstekend Go Ahead Eagles, kregen de Amsterdammers de bal niet langs doelman Warner Hahn (0-0). Door de tweede remise op rij staat Ajax qua puntenaantal op gelijke hoogte met PSV, maar het doelsaldo van de Amsterdammers is beter, waardoor Ajax koploper blijft.

Beide ploegen kenden een uitstekende aanloop richting het duel in de Johan Cruijff ArenA. De thuisploeg versloeg afgelopen week voor de tweede keer op rij Borussia Dortmund en verzekerde zich daarmee van overwintering in het miljardenbal. De bezoekers uit Deventer doen het tot nog toe boven verwachting goed. De formatie van Kees van Wonderen won de laatste drie duels in de eredivisie allemaal. Vorige week werd in een knotsgek duel in de laatste minuut afgerekend met Fortuna Sittard (4-3).

Spektakel

Vanaf de bank zag de international van Kameroen dat Ajax het moeilijk had om door de defensie van Go Ahead te komen. De ploeg uit Deventer had de zaakjes achterin prima op orde. Het stond met de linies enorm compact en het voerde het strijdplan met verve uit. Ajax kwam er, ondanks dat de ploeg van Ten Hag gedurende de eerste helft meer dan 75% balbezit had, niet doorheen. Tot onvrede van de supporters op de tribune, die weinig spektakel voorgeschoteld kregen. Na 35 minuten spelen schoot Ajax voor het eerst op goal. Dusan Tadic schoot half liggend op de grond de bal van dichtbij tegen Go Ahead-doelman Warner Hahn aan. Een cruciale redding van de doelman, die daarmee een 0-0 ruststand voor zijn ploeg uit het vuur sleepte.

Een zeer frustrerende eerste helft voor Ajax, dat ondanks dat Go Ahead zeer verdedigend en zeer goed opgesteld stond, ook niet het juiste niveau haalde. Na de rust, waarin trainer Erik ten Hag een kwartier de tijd heeft gehad om de spelers aan te geven hoe de muur uit Deventer doorbroken kon worden, ging de wedstrijd op dezelfde manier verder. Eenrichtingsverkeer richting de goal van Hahn, maar de sluitpost van de Deventernaren hoefde door goed defensief werk niet heel vaak in actie te komen.

Even later leek de 1-0 toch echt te vallen, maar ook het houtwerk stond Ajax vandaag in de weg. Een uitstekende kopbal van Davy Klaassen spatte uiteen op de paal. Eindelijk zette Ajax  aan en ontstonden er meer kansen. Een kopbal uit een hoekschop werd van de lijn gehaald, terwijl Hahn ook nog eens op uitstekende wijze een schot van dichtbij keerde. Het lukte niet meer voor Ajax, dat voor de tweede keer op rij in de eredivisie niet weet te winnen. Go Ahead blijft de goede reeks voortzetten met een knap punt in de Johan Cruijff ArenA.

Opstellingen en beoordelingen*

Opstelling Ajax: Pasveer 6,5; Mazraoui 6, Timber 6, Martínez 6, Blind 5,5; Álvarez 5,5 (63. Gravenberch 6), Kudus 6,5 (63. Daramy 4,5), Klaassen 6,5 (83. Danilo -); Antony 6 (82. Neres -), Haller 5, Tadic 6

Opstelling Go Ahead Eagles: Hahn 8; Deijl 6,5, Nauber 6,5, Kramer 7, Kuipers 6,5; Lucassen 6, Brouwers 6,5; Cordoba 6 (84. Lidberg -), Rommens 6, Oratmangoen 6,5; Botos 6 (60. Cardona 6)

Man of the match: Warner Hahn

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen