Bosz verliest aansluiting met Franse top: Van den Brom pakt punt

7 november 2021, 22:59

Olympique Lyon heeft een gevoelige tik geïncasseerd in de Franse Ligue 1. De subtopper verloor de strijd met directe concurrent Stade Rennes met duidelijke cijfers: de ploeg van Peter Bosz ging met 4-1 onderuit en zakte daardoor naar de zevende plaats in de Franse competitie. Lyon blijft daarmee wisselvallig presteren in eigen land.

De top aanvallen, dat was stiekem de brandende ambitie toen Olympique Lyon in Peter Bosz een nieuwe trainer strikte. De Nederlandse coach wordt geroemd om zijn aanvallende spel en moest Lyon eindelijk weer eens mee laten doen om de prijzen. Na dertien speelronden is de conclusie echter hard: de Fransen lijken voorlopig afgehaakt in strijd om een plek bij de bovenste vier in Frankrijk.

Stade Rennes zegevierde namelijk met 4-1 in eigen huis, dankzij treffers van Gaëtan Laborde, Hamari Traoré en Adrien Truffert. Laatstgenoemde kwam zelfs twee keer op het scoreformulier. De thuisploeg was dominant en kreeg veruit de meeste kansen in de onderlinge confrontatie tussen de subtoppers. Olympique Lyon kwam er aanvallend zelf te weinig aan te pas, maar maakte in extremis via Lucas Paqueta nog de eretreffer.

Lyon staat daardoor nu slechts op de zevende plaats in Frankrijk. De achterstand op nummer vier Olympique Marseille bedraagt nu vier punten. Stade Rennes bleef daarentegen voor de tiende wedstrijd op rij ongeslagen en steeg daardoor naar de vijfde plaats in de Ligue 1.

KRC Genk - Cercle Brugge: 1-1

KRC Genk heeft in extremis een punt overgehouden aan de ontmoeting met Cercle Brugge. De ploeg van coach John van den Brom moest lang vrezen voor een nederlaag, maar Théo Bongonda schoot zijn ploeg in de 89ste minuut langszij. Genk zakte door de remise naar de zesde plaats in de Belgische competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen