El Nacional: City wil Sterling ruilen voor De Jong

8 november 2021 – Manchester City wil Raheem Sterling inzetten om Frenkie de Jong los te weken bij FC Barcelona. De Spaanse topclub is al langer op zoek naar een nieuwe aanvaller, maar heeft te weinig financiële middelen om toe te slaan op de transfermarkt. Manchester City is bereid om mee te denken, maar verlangt dan wel de komst van de Nederlandse spelmaker.

El Nacional: City wil Sterling ruilen voor De Jong

Dat schrijft El Nacional. De nieuwe trainer Xavi heeft na zijn contractondertekening geëist dat FC Barcelona deze winterstop met een aanvaller komt. Raheem Sterling staat al langer op de verlanglijst. De pijlsnelle aanvaller komt de laatste maanden nauwelijks aan spelen toe bij Manchester City en kan zijn loopbaan in Spanje mogelijk nieuw leven inblazen.

Lees ook: 'Barça hoopt dat derde partij Luuk de Jong deze winter overneemt'

Het liefst zou City de aanvaller behouden, maar Pep Guardiola is bereid om mee te werken aan een vertrek als hij daarvoor een droomtarget terugkrijgt. De Spaanse coach aasde al in 2019 op de diensten van Frenkie de Jong, die Ajax destijds verruilde voor FC Barcelona. In Spanje beleeft de middenvelder een lastige periode en staat hij in de teleurstellende middenmoot.

Volgens de Spaanse krant is er echter nog geen akkoord en het is niet duidelijk hoe FC Barcelona naar de deal kijkt. De Jong beleeft een mindere periode in het shirt van de Catalaanse grootmacht. De middenvelder werd twee jaar geleden nog voor ruim 75 miljoen euro overgenomen van Ajax, waar hij de spil was in het Champions League-succes.

Premier League

gerelateerd