Wijndal sprak met Van Gaal: "Dat is tussen mij en hem"

8 november 2021, 12:11

Owen Wijndal sprak deze week met bondscoach Louis van Gaal over de selectie van het Nederlands elftal. De aanvoerder van AZ viel op het laatste moment af, omdat Van Gaal voorlopig de voorkeur geeft aan Feyenoorder Tyrell Malacia. Van Gaal nam persoonlijk contact op met de linksback om uit te leggen waarom hij die keuze heeft gemaakt.

Wijndal kreeg afgelopen vrijdag te horen dat hij is afgevallen uit de voorselectie, die werd teruggebracht van dertig naar 24 spelers. Wijndal was een van de zes ongelukkigen. "Ik heb de bondscoach gesproken", zei de back voor de camera van NH Nieuws. "Hij heeft uitgelegd waarom ik er niet bij zit en wat ik moet verbeteren. Nu is het aan mij de taak om dat de komende weken te laten zien." Wijndal verloor afgelopen weekend met 1-0 van Feyenoord.

De linkspoot hield geheim wat de bondscoach het heeft geadviseerd. "Dat is tussen mij en hem. Ik kan me vinden in zijn woorden. Ik moet er gewoon aan gaan werken. Het is al mooi dat ik weer bij de voorselectie zat." De linksachter ontbrak de laatste weken in de selectie omdat hij het seizoen begon met een blessure. Inmiddels is hij weer volledig hersteld en inzetbaar voor de Alkmaarders, die momenteel in de middenmoot van de Eredivisie bivakkeren.

Wijndal begon afgelopen zomer nog als basisspeler aan het EK met Oranje, maar raakte al snel zijn plaats kwijt aan Patrick van Aanholt. Met het Nederlands elftal was de achtste finale het teleurstellende eindstation. Deze week hoopt de ploeg van Van Gaal een ticket voor het WK in Qatar te bemachtigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen