Onana direct bij selectie Kameroen; Kökcü op Turkse WK-jacht

8 november 2021, 22:26

André Onana kan zich mogelijk opmaken voor zijn officiële rentree als profvoetballer. De doelman van Ajax keerde afgelopen weekend voor het eerst na zijn schorsing van een jaar terug in de wedstrijdselectie en is direct opgenomen in de selectie van Kameroen. Onana is een van de vijf doelmannen in de spelersgroep van het Afrikaanse land.

Mogelijk wordt Onana direct tussen de palen geposteerd, want er staat veel op het spel voor zijn land. Momenteel heeft Kameroen een achterstand van één punt op groepskoploper Ivoorkust. Uitgerekend die twee landen staan deze week tegenover elkaar. Kameroen heeft aan een overwinning genoeg om het land van Ibrahim Sangaré en Sébastien Haller te passeren.

Tegen Go Ahead Eagles keerde Onana voor het eerst in een jaar tijd terug in de Johan Cruijff ArenA. De doelman werd geschorst nadat hij per ongeluk het verboden middel furosemide slikte. Ajax-coach Erik ten Hag besloot echter alsnog het vertrouwen in Remko Pasveer te behouden. De 38-jarige doelman is bezig aan een sterk seizoen onder de Amsterdamse lat.

Kökcü

Ook Orkun Kökcü trekt deze week de grenzen over. De twintigjarige middenvelder van Feyenoord is opgenomen in de definitieve selectie van Turkije, dat hoopt op een wonder in strijd om WK-kwalificatie. De achterstand op koploper Oranje lijkt te fors, maar nummer twee Noorwegen lijkt nog wel te achterhalen. In dat geval zouden de Turken een plek in de play-offs bemachtigen.

Kökcü en consorten ontvangen zaterdag in eigen huis Gibraltar en krijgen dinsdag Montenegro op bezoek. De Feyenoorder zal hopen op speelminuten. Kökcü speelde tot dusverre elf wedstrijden voor zijn land.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen