Sparta verkoopt Okoye voor gigantisch bedrag aan Watford

8 november 2021, 19:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sparta Rotterdam en Watford hebben een akkoord bereikt over de transfer van Maduka Okoye. De Rotterdamse club meldt via de officiële kanalen dat de 22-jarige doelman na dit seizoen de overstap maakt naar de Engelse club. Volgens het Algemeen Dagblad is een bedrag van liefst zeven miljoen euro gemoeid met de transfer.

Okoye verlengde in augustus zijn contract bij Sparta tot medio 2025, maar zal dat niet uitdienen. "We hebben Maduka Okoye transfervrij overgenomen van Fortuna Düsseldorf in de zomer van 2020 en zijn ontwikkeling was stormachtig. Al snel bleek dat Maduka de onbetwiste nummer 1 van Sparta ging worden en ook van het Nigeriaanse nationale team. Afgelopen zomer hebben we zijn contract opengebroken tot 2025, maar beide partijen wisten dat een voortijdig vertrek zeer reëel zou zijn", aldus technisch directeur Henk van Stee.

Ondanks dat het seizoen nog niet eens halverwege is, zijn Sparta en Watford de transfer overeengekomen. "Sparta wil Maduka het liefst alleen laten gaan naar een topcompetitie. Als clubs uit de Premier League interesse tonen wordt het heel lastig voor zowel de club, speler als zaakwaarnemer om een transfer uit te stellen. Dan is het voor ons zaak om de best mogelijke voorwaarden eruit te halen voor Sparta en dat is in onze ogen gelukt", vervolgt Van Stee.

Een belangrijke voorwaarde voor Sparta was dat Okoye het seizoen op Het Kasteel zou afmaken. "Daar is overeenstemming over bereikt met Watford en dat is belangrijk voor onze selectie en sportieve doelstelling om in de Eredivisie te blijven. Ook voor Maduka is dat belangrijk omdat hij dan nog meer ervaring kan opdoen op het hoogste niveau in Nederland en als eerste keeper van Nigeria naar de Afrika Cup gaat in januari." Sparta wil het door het AD genoemde transferbedrag niet bevestigen. "Het enige dat ik er over kan vertellen is dat het voor Sparta een niet te weigeren bedrag is voor een uitgaande transfer. Belangrijk is in ieder geval dat Maduka het seizoen op huurbasis afmaakt bij Sparta", besluit Van Stee.

Reactie Okoye

Okoye is na de wedstrijd tegen Willem II van afgelopen zaterdag naar Engeland afgereisd. "Dat ging heel snel omdat ik een dag later al moest aansluiten bij het nationale team. Uiteraard ben ik enorm trots dat ik in de Premier League mag gaan spelen, maar ook dat ik nog tot het eind van het seizoen op Het Kasteel kan spelen voor onze fans. Natuurlijk wilde ik dit heel graag, maar ik wil het ook goed afsluiten met Sparta en daarom is dit de beste keuze", zegt de Nigeriaanse doelman, die tot nu toe veertig wedstrijden in de Eredivisie keepte voor Sparta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen