Pogba raakt geblesseerd tijdens afwerkvorm en schreeuwt het uit

8 november 2021, 22:23

Paul Pogba is maandagavond tijdens een training van de Franse nationale ploeg geblesseerd geraakt. Toen de middenvelder van Manchester United wilde afronden, schoot het er in.

Het moment dat Pogba de blessure opliep is op beeld vastgelegd. Tijdens een afwerkvorm ging het mis voor de aanvallende middenvelder. Na een schot schreeuwde Pogba het uit en greep hij naar zijn bovenbeen. De speler werd opgevangen door de medische staf en aan de rand van het veld opgehaald door een auto.

Over de ernst van de blessure is nog weinig bekend. In Frankrijk vermoedt men dat het om een liesblessure gaat. Voor de afsluitende wedstrijden in de WK-kwalificatie is Pogba in elk geval een twijfelgeval. De Fransen spelen zaterdag tegen Kazachstan en volgende week dinsdag tegen Finland.

Frankrijk is nog niet geplaatst voor het WK van volgend jaar in Qatar. Wel is de kans groot dat de ploeg van Didier Deschamps groepswinnaar wordt. Frankrijk heeft een comfortabele voorsprong op Oekraïne (drie punten), Finland (vier punten) en Bosnië-Herzegovina (vijf punten). Bovendien heeft Oekraïne een wedstrijd meer gespeeld. Het doelsaldo van de Fransen is ook beter dan dat van de concurrentie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen