Ibrahimovic (40) denkt niet aan stoppen: "Wil geen spijt krijgen"

9 november 2021, 08:14   Bijgewerkt: 9 november 2021, 08:35

Inmiddels is hij veertig jaar oud, maar dat stond een nieuwe rentree van Zlatan Ibrahimovic bij het Zweedse nationale elftal niet in de weg. Tijdens zijn persconferentie van afgelopen maandag kreeg de spits de vraag of hij wel al aan stoppen denkt, maar dat is voorlopig nog niet het geval. 

"Ik heb nog niet bepaald wanneer ik wil stoppen", antwoordde Ibrahimovic, die in maart van dit kalenderjaar zijn laatste interland speelde. "Voorlopig wil ik daar niet over nadenken en zo lang mogelijk doorgaan. Ik wil geen spijt krijgen omdat ik te vroeg ben gestopt. Zolang ik word opgeroepen, zal ik blijven spelen", gaf de veertigjarige spits van AC Milan aan, geciteerd door de Italiaanse tak van Sky Sport.

De bedoeling was dat Ibrahimovic tijdens het EK van afgelopen zomer zijn rentree op een eindtoernooi zou maken, maar een blessure gooide roet in het eten. Ook bij Milan was hij om die reden vaker niet inzetbaar. "In het afgelopen seizoen heb ik meer blessures gehad dan normaal, omdat ik alles heb gegeven. Ik heb het dertig jaar op deze manier volgehouden, maar nu merkte ik dat de pijn niet weggaat, maar hooguit verplaatst. In Milaan heb ik een fysiotherapeut die me 24 uur per dag volgt. Bij elk kleine ding grijpt hij onmiddellijk in."

Ibrahimovic nam na het EK van 2016 eigenlijk al afscheid als international, maar keerde in maart dit seizoen terug in het shirt van Zweden. Het EK en de wedstrijden daarna moest hij door verschillende blessures aan zich voorbij laten gaan, maar voor de laatste WK-kwalificatiewedstrijden - uit tegen Georgië en Spanje - is de veteraan er nu weer bij.

Lees ook: 40-jarige Zlatan terug bij Zweden voor cruciale duels

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen