Oproep Rensch 'lachwekkend': "Het is interessantdoenerij"

9 november 2021, 11:24   Bijgewerkt: 9 november 2021, 11:36

Devyne Rensch mocht zich op het laatste moment toch melden bij het Nederlands elftal. De Ajacied werd maandagavond opgeroepen als vervanger van zijn afgehaakte ploeggenoot Jurriën Timber. 'Lachwekkend', zo noemde analist Kenneth Perez die keuze. 

In Voetbalpraat haalde de Deen flink uit naar bondscoach Louis van Gaal, wiens keuze voor Rensch hij onbegrijpelijk vond. "Het is toch lachwekkend dat je iemand die weken achter elkaar wisselspeler is bij Ajax nu oproept voor het Nederlands elftal, omdat je het zo graag uitgevonden wil hebben. Hij heeft het bij Ajax afgelegd tegen Mazraoui, die in bloedvorm is. Dat kan, maar dan kan je niet met goed fatsoen zo iemand selecteren."

Perez kreeg bijval van Sjoerd Mossou en Willem Vissers, die te gast waren in de uitzending. "In de basis is het niet logisch", sprak laatstgenoemde zich iets genuanceerder uit over het oproepen van Rensch. "Hij viel nog met kramp uit tegen Heracles." Mossou kan zich vinden in de opvatting van Perez dat Van Gaal bewust een eigenwijze keuze maakt. "Het is ook een beetje interessantdoenerij. Op z'n Van Gaals: 'ik zal het wel even laten zien met deze speler'."

Als mogelijk alternatief voor Rensch werd Riechedly Bazoer genoemd, die onlangs in de Conference League nog sterk speelde tegen topspits Harry Kane. "Als Van Gaal 5-3-2 wil spelen, heeft hij met Van Dijk, De Vrij, De Ligt en Timber heel veel mogelijkheden in het centrum. Of Bazoer er dan meteen bij past weet ik ook niet, maar het is wel een speler die iets speciaals heeft", reageerde Vissers. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen