Cox geniet in Eredivisie: "Scoren tegen Ajax zal me altijd bijblijven"

9 november 2021, 12:04

George Cox heeft bepaald geen spijt van zijn keuze voor de Eredivisie. De 23-jarige Engelse linksback werd in de zomer van 2019 liever uitgeleend aan Fortuna Sittard dan aan een club uit de lagere divisies in Engeland. Ruim twee jaar later staat Cox onder contract bij Fortuna, waar hij vaste basisspeler is.

De keuze voor Fortuna was een bewuste, zo vertelde Cox dinsdag in een uitgebreid interview met The Guardian. Nadat hij eerder door Brighton & Hove Albion werd verhuurd aan Northampton, dat uitkwam in de Engelse League Two, gaf hij de voorkeur aan een buitenlands avontuur. "Het belangrijkste was dat ik ergens zou spelen. Als je naar de League One gaat, weet je wat er kan gebeuren. Als je één fout maakt, doe je gelijk zes weken niet meer mee. Dat is niet goed voor je ontwikkeling."

"Ook hier wordt natuurlijk verteld wat je beter moet doen", ging Cox verder. "Maar niet zoals in Engeland, waar vier of vijf mensen tegen je schreeuwen. Het is erg competitief, maar er wordt meer stilgestaan bij het leerproces en het maken van fouten." Niet alleen voor hemzelf vindt Cox de Eredivisie een goede competitie, ook wees hij op landgenoot Noni Madueke. "Hij speelt natuurlijk in een topteam, maar voor mij is het juist zaak om me te bewijzen tégen clubs als Ajax en PSV. Die wedstrijden zijn het beste geweest aan mijn tijd hier en dat heeft zich ook uitbetaald."

Scoren tegen Ajax

In het bijzonder werd de uitwedstrijd tegen Ajax van vorig seizoen besproken. Fortuna verloor met 5-2, maar beide doelpunten kwamen van Cox. "Mijn telefoon is nog nooit zo ontploft als na die wedstrijd", zo wist hij nog. "Pas de dag erna kwam het besef dat ik er in hun stadion twee had gemaakt tegen Ajax. Ik word er nog altijd regelmatig naar gevraagd. Het is een van de momenten die me altijd bij zullen blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen