Franse media maken ernst blessure Pogba bekend

9 november 2021, 13:36

Paul Pogba komt in 2021 niet meer in actie. De middenvelder meldde zich maandag bij de nationale ploeg van Frankrijk, waar hij op dag één direct geblesseerd raakte. Een dag later bleek dat deze dijbeenblessure hem liefst acht tot tien weken aan de kant zal houden. 

Dat schreef althans het Franse RMC Sport dinsdagochtend. Het ging om een blessure die Pogba op de training opliep. Hetzelfde medium deelde maandag al de beelden, waarop te zien was hoe de pijn er tijdens een afwerkoefening plotseling in schiet. Toen al leek het om een ernstige blessure te gaan; Pogba verliet het trainingsveld onder begeleiding van de medische staf.

Lees ook: Pogba raakt geblesseerd tijdens afwerkvorm en schreeuwt het uit

Pogba mist dus sowieso de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden met Frankrijk, maar ook Manchester United-trainer Ole Gunnar Solskjaer zal in ieder geval tot de winterstop geen beroep kunnen doen op de speler. De middenvelder mist daarmee sowieso de toppers tegen Chelsea en Arsenal en de voor United nog altijd spannende ontknoping van de groepsfase van de Champions League. 

Frankrijk zelf speelt komende week nog tegen Kazachstan en Finland. Voor de ploeg van Didier Deschamps zijn dat belangrijke wedstrijden, want met Oekraïne, Finland en Bosnië-Herzegovina is het land nog niet zeker van plaatsing voor het WK. Bij winst op Kazachstan, aanstaande zaterdag, is dat overigens wel het geval. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen