Verrassende uitblinker bij PSV: "Met hem liep het vloeiender"

9 november 2021 – Roger Schmidt koos in de laatste twee duels van PSV verrassend voor Érick Gutiérrez op het middenveld. De Mexicaan, die tot deze week amper speelde, vormde op het middenveld een blok met Ibrahim Sangaré. Dat duo stond erg goed, zo constateerden Rik Elfrink en Aad de Mos achteraf.  

Verrassende uitblinker bij PSV: "Met hem liep het vloeiender"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Het was Elfrink die op de website van het Eindhovens Dagblad begon over het duo, dat op hem een uitstekende indruk maakte tijdens de 1-4 zege op Fortuna Sittard. "Dat ging in Monaco ook al helemaal niet slecht. Nu was Sangaré de grote uitblinker - daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn - maar met Gutiérrez naast hem zat er ook wat rust in de ploeg. Wat meer voetbal. Het leek allemaal wat vloeiender te lopen dan ervoor."

"Gutiérrez is vooral een speler die andere spelers in de problemen helpt door een stapje naar links of naar rechts te zetten", vulde De Mos aan. "Het is een jongen die het spel heel goed leest. Hij kan het versnellen, hij kan het vertragen. Het is een strateeg. Daar kan PSV nog heel veel plezier van krijgen - als hij niet geblesseerd raakt", verwees De Mos naar de volle ziekenboeg van de Eindhovenaren.

Met name in de belangrijke Europa League-wedstrijd tegen AS Monaco was de naam van Gutiérrez de meest opvallende op het wedstrijdformulier. Tot dan had de middenvelder over het gehele seizoen pas vijftig minuten gemaakt. Schmidt verklaarde toen nog dat Marco van Ginkel niet honderd procent fit was, maar ook tegen Fortuna koos hij dus wederom voor de Mexicaan. 

PSV

gerelateerd