Van de Looi passeert Boadu: "Ziet sommige dingen anders"

9 november 2021, 18:20

Jong Oranje maakt zich zonder Myron Boadu op voor de EK-kwalificatieduels met de leeftijdsgenoten uit Bulgarije en Gibraltar. De aanvaller, die afgelopen zomer nog de grote man was tijdens het Europese toernooi door twee keer te scoren tegen Jong Frankrijk, moet de kwalificatieduels nu voor de televisie bekijken. Erwin van de Looi is niet te spreken over de inzet van de pijlsnelle aanvaller.

"Myron heeft tegen Jong Moldavië (3-0) gespeeld. Daar hebben we hem feedback op gegeven en over gesproken. Dan kijk je hoe hij het doet als hij in oktober binnenkomt. We zijn toen met twee spitsen gaan spelen in plaats van drie. Op basis van de wedstrijd in september, hebben we Myron toen gepasseerd. Dan kijk je hoe hij reageert en wat hij doet, tijdens invalbeurten en trainingen", vertelt de bondscoach tijdens de persconferentie.

De aanvaller, die afgelopen zomer de overstap maakte van AZ naar AS Monaco, liet de vorige interlandperiode te weinig zien. Daarom wordt hij nu helemaal buiten de selectie gelaten. "De beslissing is niet alleen gemaakt aan de hand van de vorige interlandperiode. Toen hebben we niet het eerste signaal gegeven. Daarom zeg ik: het gaat altijd met vallen en opstaan. Iedereen kan een fout maken en een een mindere dag hebben, waarin je niet honderd procent geeft. Maar dat is niet één keer geweest, anders was hij er nu bij geweest."

Het zijn voor de aanvaller moeilijke tijden. Bij zijn nieuwe club heeft hij nog geen moment kunnen imponeren, terwijl er wel een prijskaartje van twintig miljoen euro aan hem kleeft. Nu is hij dus ook zijn plek bij Jong Oranje kwijt. Van de Looi vertelde het nieuws hem via de telefoon. Wat daar precies is besproken? Daar gaat hij niet op in. "Het is ook een vertrouwelijk gesprek tussen trainer en speler. Hij ziet sommige dingen anders. Dat mag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen