Schade aan Berlijnse muur stuk hoger: "10.000 euro is veel geld"

9 november 2021 – De schade aan de Berlijnse muur door de Feyenoord-graffiti valt een stuk hoger uit dan in eerste instantie werd gedacht. Dat heeft woordvoerder Hannah Berger van de Stiftung Berliner Mauer gezegd. Er wordt inmiddels rekening gehouden met een kostenpost van tienduizend euro.

Schade aan Berlijnse muur stuk hoger: "10.000 euro is veel geld"

De East Side Gallery, een deel van de muur dat in 1990 door kunstenaars werd beschilderd, werd in de nacht voorafgaand aan het Conference League-duel tussen Feyenoord en 1. FC Union Berlin met graffiti overgespoten en voorzien van de clubnaam. "Het verwijderen van de Feyenoord-graffiti was ingewikkelder dan het op het eerste gezicht leek en valt daarmee duurder uit dan verwacht", zegt Berger tegenover het Algemeen Dagblad.

Lees ook: Feyenoord spreekt zich uit: "Die mensen zijn absurd bezig"
Lees ook: Geduld Aboutaleb met Feyenoord-hooligans op: "Sympathie kwijt"

Al snel werden twee gemaskerde Nederlandse mannen aangehouden, van 21 en 25 jaar. "10.000 euro is veel geld voor de twee opgepakte twintigers in het geval van een veroordeling, maar een schijntje voor Feyenoord", vertelt Berger. "Wij verwachten dat de club de verantwoordelijkheid neemt voor zijn fans en de kosten draagt, maar tot nu toe hebben we niks gehoord."

Eerst leek de schade een stuk lager uit te vallen, maar het ergste scenario blijkt waar te zijn. "De schade aan de beschermlaag blijkt groter dan gedacht. Hoe diep die is beschadigd, moet nog worden vastgesteld", besluit Berger. Nadat het woord 'Feyenoord' op de muur was gezet, kwamen de fans van de Duitse club met een tegenactie. Zij zetten de woorden 'Ultra's Union!' er overheen.

Lees ook: Feyenoord bedankt supporters in open brief voor steun in Berlijn

Feyenoord

gerelateerd