Franse arbiter fluit Oranje: 7 jaar na dubieuze hoofdrol in de Kuip

10 november 2021, 10:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Clement Turpin heeft komende dinsdag de leiding over de mogelijk beslissende WK-kwalificatieclash tussen het Nederlands elftal en Noorwegen. De Franse arbiter speelde zeven jaar geleden een hoofdrol in de pikante ontmoeting tussen Feyenoord en AS Roma.

In 2014 besloot Turpin de wedstrijd tijdelijk stil te leggen vanwege een opblaasbanaan op de tribune. De Fransman vond dat Roma-aanvaller Gervinho daarmee racistisch werd bejegend. Bovendien deelde hij rode kaarten uit aan Erwin Mulder en Mitchell te Vrede, iets wat Feyenoord-fans nog altijd niet vergeten zijn. Zeven jaar na dato keert hij terug in de Kuip, als hij de leiding heeft over Nederland - Noorwegen.

Zaterdag treft Oranje echter eerst nog Montenegro. De Spanjaard Carlos del Cerro Grande is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter van die wedstrijd. Del Cerro was vorig jaar nog leidsman tijdens het Champions League-duel tussen Ajax en Atalanta, dat de Italianen met 0-1 wisten te winnen. Turpin floot Oranje in 2019 tijdens de halve finale van de Nations League tegen Engeland.

Na acht speelronden heeft het Nederlands elftal een voorsprong van twee punten op Noorwegen. Oranje heeft dus aan een overwinning en een gelijkspel genoeg om zich definitief te plaatsen voor de komende eindronde in Qatar. Voor de beslissende clash met het Nederlands elftal nemen de Noren het nog op tegen Letland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen