Benzema blijft ondanks lopende strafzaak bij Franse selectie

10 november 2021, 14:09

De plek van Karim Benzema bij de nationale ploeg van Frankrijk komt niet in gevaar, zo verzekert bondsvoorzitter Noël Le Graët. De sterrenspits hoort op 24 november of hij een straf krijgt na het chanteren van ploeggenoot Mathieu Valbuena door middel van een sekstape, maar de Franse bond acht hem nog altijd onschuldig.

Jarenlang werd Benzema vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij de zaak buiten de Franse selectie gelaten, maar afgelopen zomer maakte bondscoach Didier Deschamps een knieval. Na een fantastisch jaar in de punt van de aanval bij Real Madrid besloot Deschamps de spits mee te nemen naar het EK, waar Zwitserland al in de achtste finale te sterk was na strafschoppen.

Terwijl Benzema nu een straf boven het hoofd hangt, neemt de bond hem ditmaal in bescherming. Het openbaar ministerie heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 75 duizend euro tegen hem geëist, maar Le Graët staat achter de spits. "Benzema zal niet worden uitgesloten bij een eventuele straf van de rechtbank", vertelt hij aan Le Parisien.

"Het is aan de bondscoach (Deschamps, red.) om te oordelen of hij Benzema klaar acht om opgeroepen te worden. Dat heeft dus niets met een mogelijke straf te maken." Benzema behoort deze week tot de Franse selectie. De spits hervat komende zaterdag de WK-kwalificatiecyclus. Kazachstan komt op bezoek.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen