Grote vrees NEC: nooit meer in een volle Goffert

10 november 2021, 15:01

De Goffert wordt langzaam een flink hoofdpijndossier voor NEC. De Nijmeegse formatie speelde de afgelopen twee weken achter gesloten deuren omdat het stadion niet meer mag worden gebruikt vanwege de ontstane schade en het is niet uitgesloten dat het stadion nooit meer vol zal zitten. Algemeen directeur Wilco van Schaik houdt rekening met het zwartste scenario.

Vorige maand stortte een deel van het uitvak in omdat hossende fans van Vitesse de zege in de Gelderse derby vierde. Na grondig onderzoek is gebleken dat De Goffert vol met scheuren zit, waardoor een renovatie noodzakelijk is. ""Ik zie het pittig in. Zeker nu de onderste panelen afgekeurd zijn en er nu onderzoek gaat volgen naar de rest van de panelen in het stadion", vertelt Van Schaik aan de NOS. "Ik kan me niet voorstellen dat die anders gebouwd zijn, dus ik moet rekening houden met het ergste scenario dat we langer dan tot in december niet in de Goffert kunnen voetballen."

Van Schaik houdt zijn hart vast als hij aan de toekomst denkt. "Ik kan me voorstellen - en dat zeg ik nu in heel klein gezelschap - dat we misschien nooit meer met publiek in de Goffert gaan spelen. En dat de verbouwing wel heel snel aanstaande is."

Intussen speurt NEC naar een tijdelijke locatie waar gespeeld kan worden, maar van Schaik merkt dat zijn club na de rellen met de politie in een kwaad daglicht is gekomen. "Je merkt wel dat wat er gebeurd is die zondag, ook van invloed is op de burgervaders. We worden ineens gezien als een moeilijke club." NEC overweegt inmiddels uit te wijken naar stadions in Linburg, Utrecht of Duitsland. Zelfs spelen in de GelreDome van aartsrivaal Vitesse behoort tot de mogelijkheid.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen