Babel denkt nog aan Oranje: "Deur is nog niet dicht"

10 november 2021, 15:34

Ryan Babel heeft een terugkeer in het Nederlands elftal niet uit zijn hoofd gezet. De 34-jarige aanvaller van Galatasaray behoort al maanden niet meer tot de (voorlopige) selecties en lijkt definitief uit beeld, maar heeft zelf nog altijd de hoop dat er binnenkort weer eens een uitnodiging op zijn deurmat ploft.

Babel is niet teleurgesteld dat hij deze week niet tot de selectie van het Nederlands elftal behoort. "In principe heb ik dat wel een plek gegeven, maar ik heb de deur nog niet volledig achter me dichtgegooid", vertelt de aanvaller voor de camera van het Algemeen Dagblad. "Als voetballer weet je dat er altijd heel verrassende dingen kunnen gebeuren. Daar kun je denk ik, als je geloof in jezelf hebt, altijd rekening mee houden."

Babel volgt het Nederlands elftal nu van een afstandje. "Ik focus me nu gewoon op mezelf natuurlijk, we zien wel hoe het loopt. Ik heb geen contact gehad met de bondscoach. Ik heb natuurlijk daarvoor ook al het EK gemist onder Frank de Boer." Onder Ronald Koeman was hij vast lid van de selectie, maar na zijn vertrek raakte hij uit beeld. Hij ziet het vertrek van Koeman echter niet als de reden waarom hij niet aan het EK deelnam. "Ik denk dat het voor mij slecht heeft uitgepakt dat corona is ingeslagen en het EK met een jaar is verplaatst. Dat heeft veel invloed gehad." 

Babel denkt dat de specifieke aanpak van Van Gaal gemaakt is voor de jonge selectie van Oranje en is overtuigd dat er 'iets leuks van kan komen'. Zelf pendelt Babel dit seizoen tussen de bank en de basis. De laatste weken verscheen hij slechts tweemaal aan de aftrap in de Turkse Süper Lig. In 354 minuten kwam hij dit seizoen nog niet tot scoren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen