'Spurs-trainer Conte zet Onana hoog op zijn verlanglijstje'

10 november 2021, 16:25

De toekomst van André Onana ligt mogelijk niet in Italië, maar in Engeland. Volgens 90min wil Antonio Conte een nieuwe doelman naar Tottenham Hotspur halen en staat de keeper van Ajax hoog op zijn verlanglijstje. Onana kan volgend jaar zomer transfervrij worden binnengehengeld, daar zijn contract in de Johan Cruijff ArenA medio 2022 afloopt.

Dat Onana na dit seizoen vertrekt bij Ajax, staat zo goed als vast. De afgelopen maanden is de doelman uit Kameroen veelvuldig gelinkt aan Internazionale. Onana zou zelfs al een mondeling akkoord hebben met de kampioen van Italië. Het is zodoende maar de vraag of Spurs wel een kans heeft om Onana in te lijven. Transfergoeroe Fabrizio Romano wist dinsdag nog te melden dat meerdere clubs Onana hebben benaderd, maar dat Inter naar alle waarschijnlijkheid zijn nieuwe werkgever wordt.

Conte hoopt Onana op andere gedachten te brengen. De Italiaanse oefenmeester, die onlangs werd aangesteld bij Spurs, is al langere tijd een bewonderaar van de doelman van Ajax. Bij de Londense club is Hugo Lloris op dit moment de eerste keuze onder de lat. De 34-jarige Franse keeper wordt echter een jaartje ouder en beschikt bovendien over een contract dat aan het einde van dit seizoen afloopt. Maar zelfs als Lloris blijft, wil Conte een nieuwe doelman aantrekken. Zijn wens heeft hij inmiddels kenbaar gemaakt aan technisch directeur Fabio Paratici.

Onana maakte afgelopen weekend zijn rentree in de wedstrijdselectie van Ajax nadat hij vanwege een dopingschorsing negen maanden aan de kant stond. De doelman lijkt op korte tijd niet terug te keren onder de lat, daar Remko Pasveer het vertrouwen heeft van trainer Erik ten Hag. Zijn laatste officiële wedstrijd speelde Onana op 31 januari.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen