Martens en Miedema halen uit in de Champions League

10 november 2021, 20:48

Lieke Martens en Vivianne Miedema hebben goede zaken gedaan in de Champions League voor vrouwen. Martens won met FC Barcelona met 4-0 van naaste belager TSG Hoffenheim, terwijl ook het Arsenal van Miedema met een marge van vier won. Het Deense HB Køge werd met 1-5 van de mat geveegd. Daardoor staan beide ploegen er goed voor in de Champions League-poule.

Barcelona en Arsenal zitten in dezelfde poule en zowel Miedema als Martens kon rekenen op een basisplek. Martens luisterde haar basisplaats direct al binnen vijf minuten op met een assist op Jeniffer Hermoso. Met twee doelpunten werd niet Martens, maar Alexia Putellas de vrouw van de wedstrijd. Door de 4-0 zege gaat Barcelona nu fier aan kop in de groep; het won namelijk alle drie de duels.

Ook Miedema begon in de basis, maar zij was opmerkelijk genoeg bij geen enkele van de vijf treffers direct betrokken. Miedema draait in Engeland ontzettend goed en scoort aan de lopende band, maar in Denemarken wilde het niet vlotten. Met vijf verschillende doelpuntenmakers won het uiteindelijk wel overtuigend van 'het lelijke eendje' van de groep.

Køge staat met nul punten stijf onderaan, terwijl Arsenal nu de tweede plek in de poule bezet. Het heeft drie punten minder dan koploper Barcelona. Begin oktober stonden beide ploegen tegenover elkaar en toen waren de krachtsverhoudingen duidelijk: 4-1 voor Barcelona. Martens maakte destijds de vierde treffer en op 9 december nemen de ploegen het wederom tegen elkaar op.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen