Mourinho weigert satirische award voor 'slechtste prestatie'

10 november 2021, 21:25

AS Roma-trainer José Mourinho heeft zich van zijn slechte kant laten zien. De Portugese coach blijkt over weinig zelfspot te beschikken. Het Italiaanse medium Striscia La Notizia reikt jaarlijks met een knipoog de satirische award de 'Gouden Tapir' uit en dit jaar was Mourinho in de prijzen gevallen. De voetbaltrainer kon dat echter niet waarderen en heeft vriendelijk bedankt voor deze prijs.

De organisatie van de prijs wilde Mourinho de award uitreiken voor de 6-1 nederlaag van het kapitaalkrachtige AS Roma tegen de Noorse ploeg Bodø/Glimt in de Conference League. Van AS Roma wordt verwacht dat het meedingt om de eindzege in het splinternieuwe derde Europese toernooi, maar Roma werd volledig van de mat gespeeld door de ploeg uit Noorwegen.

In 2009 was Mourinho ook al de winnaar van deze prijs en ook destijds wilde hij er niets mee te maken hebben. Verslaggever Velerio Staffelli ging dit jaar op bezoek bij Mourinho voor een herkansing, maar nadat hij de award had aangeboden, stapte de Portugees in zijn auto en reed hij direct weg. Vorig seizoen won Andrea Pirlo de award met Juventus, maar hij nam de prijs wel in ontvangst.

Lees ook: Ongelofelijk: Roma levert opnieuw wanprestatie tegen Bodø/Glimt

AS Roma draait dit seizoen überhaupt nog niet zoals gewenst. Van de laatste zeven wedstrijden won het er slechts één. Daardoor staat de ploeg nu op de zesde plek in de competitie, met al twaalf punten achterstand op de koplopers. In de Conference League staat het weliswaar nog op de tweede plek, maar Zorya Luhansk staat er met een puntje minder kort op.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen