Gokproblemen: "Onder Nederlandse voetballers veel verslaafden"

10 november 2021 – Vrij recent zijn de strenge regels rondom gokken in Nederland aanzienlijk versoepeld. Gokken wordt niet alleen steeds populairder bij het volk, maar ook voetballers blijken er verslaafd aan te zijn. De Nederlandse spelersvakbond VVCS trekt aan de bel en laat weten dat er veel gokverslavingen zijn onder voetballers, profvoetballers en jeugdspelers.

Gokproblemen: "Onder Nederlandse voetballers veel verslaafden"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Voorzitter van de VVCS Jevgeni Levtsjenko laat bij De Volkskrant weten waardoor het gokken steeds populairder wordt. "Vroeger moest je naar het casino om te gokken. Dan was er een drempel, want dan gok je in de openbaarheid. Nu kun je heel makkelijk anoniem op je mobieltje gokken. Dat maakt het toegankelijker en gevaarlijker."

Voetballer van Sparta Rotterdam Bart Vriends loopt al een tijdje mee in de voetballerij en verklaart in De Cor Potcast waarom veel profvoetballers er verslaafd aan raken. "Als je niet speelt of geblesseerd bent, mis je de spanning. Dan is gokken een manier om dat terug te halen, ook omdat drank en drugs geen opties meer zijn voor profvoetballers."

Lees ook'Kuyt en Sneijder als getuigen verhoord door politie om goksite'

Volgens Levtsjenko zijn de gokproblemen bij profvoetballers een slecht signaal richting de bevolking en werkt het tevens matchfixing in de hand. Onlangs kwam ook het nieuws naar buiten dat Dirk Kuyt met grote bedragen op een illegale website gokte. "Dat is bizar en veelzeggend. Voor spelers die zijn gestopt kan het een nieuwe uitlaatklep zijn."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd