'Cruijff krijgt belangrijkere functie binnen FC Barcelona'

10 november 2021, 23:12

De technisch secretaris van FC Barcelona Ramón Planes heeft dinsdagavond een verzoek bij de club ingediend om zijn contract te laten ontbinden. Hij lag nog tot komende zomer vast, maar is toe aan een nieuw avontuur. Dat zou weleens goed nieuws kunnen betekenen voor Jordi Cruijff, want naar verluidt is hij de voornaamste kandidaat om die functie over te nemen.

Mundo Deportivo schrijft dat het vertrek van Planes hard is binnengekomen. President Joan Laporta, technisch directeur Meteu Alemany en technisch vicepresident Rafa Yuste waren zeer verbaasd over het besluit van Planes. Planes stond sinds 2018 onder contract bij Barcelona en als secretaris speelde hij onder meer een belangrijke rol bij het binnenhalen van Pedri en Ronald Araujo.

Cruijff bekleedt momenteel ook een functie binnen Barcelona. Hij is technisch adviseur, maar er gaan al langer geluiden op dat de club hem een hogere functie wil geven. Francesc Aguilar, journalist van Mundo Deportivo, meldt dat Cruijff de belangrijkste kandidaat is om de positie van Planes over te nemen. Vooral Xavi zou hem graag in die positie willen hebben.

Lees ook: 'Xavi wil door Koeman weggestuurde speler als eerste aanwinst'

Via Twitter laat Aguilar weten dat alleen Carles Puyol dan nog ontbreekt in de clubleiding van FC Barcelona, zoals Xavi dat graag zou zien. De nieuwe trainer van Barcelona zal de club van de negende plaats in de competitie moeten helpen, naar minimaal de vier plek, die recht geeft op deelname aan de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen