Geen Baros, maar Sanogo voor HSV

31 juli 2006, 12:52

Wat hebben Jefferson Farfan, Patrick Kluivert en Milan Baros met elkaar gemeen? Alle drie de spitsen stonden de afgelopen weken in de belangstelling van Hamburger SV, dat dringend op zoek was naar een spits van topniveau. Deze zoektocht is nu ten einde. In de persoon van de pas 23-jarige Boubacar Sanogo lijkt de Noord-Duitse club eindelijk beet te hebben.

Sanogo stond vorig seizoen onder contract bij 1.FC Kaiserslautern, dat degradeerde uit de eerste Bundesliga. Ondanks deze degradatie was de aanvaller uit Ivoorkust goed voor tien doelpunten. Enkele weken geleden leek hij vervolgens af te stevenen op een transfer naar het Franse Sochaux, maar deze overgang ketste op het laatste moment af. Vervolgens toonden ook Eintracht Frankfurt en VfB Stuttgart interesse, maar Hamburger SV lijkt nu aan het langste eind te gaan trekken. Naar verluidt betaalt de club 3,5 miljoen euro voor de Ivoriaan.

Met Sanogo lijkt Hamburg-trainer Thomas Doll (foto) zijn selectie voor komend seizoen rond te hebben. Sanogo zal in de AOL-Arena de concurrentie aan moeten gaan met Benjamin Lauth en aanwinst Paulo Guerrero, die overkwam van Bayern München.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen