Cerny zet punt achter zware tijd: "Mooiste moet nog komen"

11 november 2021, 17:32

FC Twente leed donderdagmiddag een teleurstellende 1-2 oefennederlaag tegen de Belgische tweedeklasser Waasland-Beveren, maar dat resultaat was slechts bijzaak. Veel belangrijker was dat Vaclav Cerny na liefst tien maanden blessureleed weer zijn eerste minuten maakte. 

"Een fantastisch gevoel", vertelde Cerny op het clubkanaal na de oefenwedstrijd, waarin hij de eerste twintig minuten speelde. "Ik heb hier al die tijd iedere dag naar uitgekeken. Dit was nog niet voor het echie, maar voor mij telt het wel als een comeback. Met een volle Grolsch Veste moet het mooiste nog komen."

Cerny vervolgde: "Als je iets waarvan je heel erg houdt al die tijd moet missen, dan ben je gretig. Ik heb genoten van die twintig minuten. Mijn dag kan niet meer stuk. Ik ben er weer." In januari van dit kalenderjaar speelde Cerny voor het laatst een wedstrijd. "De afgelopen maanden waren zwaar", erkende hij. "Dat doet wat met je, maar ik heb de knop snel omgezet en ben volle bak gegaan."

"Mentaal heb ik weer laten zien dat ik hier bovenop kan komen", concludeerde Cerny. "Dat geeft een prachtig gevoel. Ik heb fantastische mensen om me heen en heb veel steun van de club gehad. Het is heel anders dan dagelijks met de jongens bezig zijn, maar als je steeds meer kan doen, voelt dat positief."

Lees ook: Ruime zege AZ; Cerny maakt minuten bij verliezend Twente

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen