Zweden gooit eigen glazen in met blamage bij rentree Zlatan

11 november 2021, 23:46

Het is nog allerminst zeker dat Zweden zich plaatst voor het WK van 2022. De ploeg lag op koers om zich als groepshoofd van poule B direct te plaatsen voor het toernooi, maar leed donderdagavond een pijnlijke 2-0 nederlaag tegen Georgië. Voor de ploeg komt nu alles aan op de topper tegen Spanje.

Dat laatste was overigens sowieso al het geval voor de Zweden, al leken ze dat duel met een ideale uitgangspositie in te gaan. Het verschil met de Spanjaarden was twee punten, wat zou betekenen dat een punt genoeg was voor directe kwalificatie. Bovendien kon de ploeg van trainer Janne Andersson weer beschikken over Zlatan Ibrahimovic. De inmiddels veertigjarige topspits keerde na blessureleed terug bij de nationale ploeg en begon direct in de basis.

Dat het na een uur spelen Georgië was dat op voorsprong kwam, was uiteraard een verrassing. Het land - dat in de eerste zeven wedstrijden slechts vier punten verzamelde - had voor rust nog geen enkele keer op doel geschoten. Missers van het spitsenduo Ibrahimovic en Alexander Isak maakten dat het zonder tegendoelpunten de rust haalde. In het tweede bedrijf kwam Georgië echter een stuk beter voor de dag en was het Khvicha Kvaratskhelia die uit de kluts de score opende. 

De zoektocht naar de gelijkmaker verliep moeizaam voor Zweden en het was diezelfde Kvaratskhelia, op clubniveau spelend voor Rubin Kazan, die de bezoekers dieper in de problemen schoot. Hij kreeg de bal met wat geluk mee, waardoor hij recht op doelman Robin Olsen af kon lopen en hem voor de tweede keer kon passeren. AZ-aanvaller Jesper Karlsson kwam in de slotfase nog binnen de lijnen, maar ook hij kon een Zweedse blamage niet meer voorkomen. 

En dus lijkt het erop dat Zweden moet stunten tegen Spanje om zich direct voor het EK te kwalificeren en de play-offs te ontlopen. Overigens is er voor het land wel nog de hoop dat ook de Spanjaarden tegen een zeperd aanlopen; de ploeg van bondscoach Luis Enrique gaat later op de avond eerst nog op bezoek bij het Griekenland van John van 't Schip. Daar heeft het nog wel een overwinning nodig om ook daadwerkelijk van het puntverlies van Zweden te profiteren. Het duel begint om 20:45 uur. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen